Köttfilosofi
Vår verksamhetsidé är att leverera kött med hög kvalitet. Vilket man får från välmående djur som haft det bra och fått leva i sin naturliga miljö med stora ytor och ätit bra mat, haft en lugn och inte för lång transport, slaktats i en lugn miljö, hängmörats och tagits om hand på bästa sätt fram till dess det når ut till våra kunder.
Efter slakten får nötköttet alltid hängmöras i kylrum minst en vecka, Allt för att enzymerna ska få tid att jobba så smak och mörhet blir som bäst tills köttet hamnar på din tallrik.
Styckning och packning sker hos Bergslagsdelikatesser i Lindesberg. Det är antingen våra egna eller från gårdar i närheten, alla är uppfödda på egenodlat ensilage och hö samt en liten del spannmål. Djuren växer i långsam takt.
Vi har ett väl fungerande kretslopp inom gården, där gödseln sprids på åkrarna där vi odlar fodret till djuren.
Vi värnar om svenskt jordbruk och vill se betande djur i Sverige och fortfarande äta svenskt kött. Närproducerat med hög djuromsorg där bland annat en ansvarsfull antibiotikaanvändning är ett absolut måste anser vi.
Vårat kött finns att köpa:
Gårdsbutiken i Smedby
Öppet:
Ons-Tor:10.00-15.00
Fre: 10.00-17.00
Lör-Sön: 10.00-15.00
Instagram: gardsbutiken_i_smedby
Facebook: Gårdsbutiken i Smedby
Från hage till mage