Kött

Köttfilosofi

Vår verksamhetsidé är att leverera kött med hög kvalitet. Vilket man får från välmående djur som haft det bra och fått leva i sin naturliga miljö med stora ytor och ätit bra mat, haft en lugn och inte för lång transport, slaktats i en lugn miljö, hängmörats och tagits om hand på bästa sätt fram till dess det når ut till våra kunder.

Efter slakten får nötköttet alltid hängmöras i kylrum minst en vecka, Allt för att enzymerna ska få tid att jobba så smak och mörhet blir som bäst tills köttet hamnar på din tallrik.

Styckning och packning sker hos Bergslagsdelikatesser i Lindesberg. Det är antingen våra egna eller från gårdar i närheten, alla är uppfödda på egenodlat ensilage och hö samt en liten del spannmål. Djuren växer i långsam takt.

Vi har ett väl fungerande kretslopp inom gården, där gödseln sprids på åkrarna där vi odlar fodret till djuren.

Vi värnar om svenskt jordbruk och vill se betande djur i Sverige och fortfarande äta svenskt kött. Närproducerat med hög djuromsorg där bland annat en ansvarsfull antibiotikaanvändning är ett absolut måste anser vi.


Vårat kött finns att köpa:


Gårdsbutiken i Smedby

Öppet:

Ons-Tor:10.00-15.00

Fre: 10.00-17.00

Lör-Sön: 10.00-15.00


Instagram: gardsbutiken_i_smedby

Facebook: Gårdsbutiken i Smedby

En gång i månaden Levererar vi färsk kött till butiken.


Vi erbjuder tre olika sorters kassar:

-Ugnskasse

-Grytkasse

-Köttfärskasse


Samt styckdetaljer

Vi säljer även korv och hamburgare i butiken:


Hamburgare 180 gr/st


Det finns även möjlighet till större beställningar som köttlådor. Kontakta oss då via mail.


Har du frågor och funderingar, tveka inte att höra av dig.



Alla detaljer samt köttfärs är vacuumpackade och tydligt märkta. detaljerna väger c:a ett kilo och köttfärsen c:a ett halvt.


Allt kött är antibiotikafritt och lokalproducerat.




Gårdsbutiken har ett stort utbud av andra produkter som ägg, honung, mjöl, must, knäcke, sylt, marmelad, must, korv m.m. verkligen värt ett besök.



Hagalund

Från hage till mage

Copyright © All Rights Reserved